2022-03-22 07:56:27• hírek • közlemény

Sikeresen megérkezett Kijevbe az élelmiszerszállítmány

Két hét intenzív munkája van abban a Hans Lindner Alapítvány csapatának, hogy sikerült Kijevbe, egy ottani civilszervezethez (“BON” Segélyszervezet)) eljuttatnia 3500 kg tömegű, kizárólag élelmiszert tartalmazó segélyszállítmányt. 

A kérés Németországon keresztül érkezett, onnan jelezték, hogy fogytán van az élelmiszer Kijevben és ennek megoldására alkalmasabb hely Szatmárnémeti, mert közelebb van és határátlépés tekintetében is tapasztaltabb hely. Sikerült hamar támogatókra lelniük az Omniasig Biztosító Társaság szatmárnémeti fiókszervetében, akik biztosították a finanszírozást, az alapítvány megrendelte az igényelt élelmiszereket a nagykereskedőktől, akik gyorsan leszállították Szatmárnémetibe, majd sikerült nemzetközi fuvarozóra is találniuk, aki vállalta, hogy Beregszászra juttatja mindezeket. Másrészt, ezalatt az idő alatt a kijevi segélyszervezetnek, még ha nehezen is, is sikerült találni egy ottani fuvarozót, amelyik felvette a segélyárut Beregszászról, és izgalmas utakon, de így is két nap alatt eljuthatott a küldemény Szatmárnémetiből Kijevbe.


Az akcióban résztvevők mindezt valódi sikerként könyvelik el, hisz bár viszontagságos volt, de bíznak benne, hogy egy kicsit tudtak enyhíteni az háború okozta nélkülözésben. Ezért ily oly hálásak minden együttműködő partnerüknek: Butka Gergő, W&J KFT, Omniasig SA, CBA Nord Vest KFT, Solaris KFT, Topagrar KFT, Beregszászi Polgármesteri Hivatal. 







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: